به نام خدا
کانون ادبی دانشگاه شهید بهشتی
جلسۀ ۲۷
دوشنبه ۴/تیر/۱۳۹۷
حاضران در جلسه: محمدمهدی آقایی، بهداد احمدی، مونا اصغری، سامان سلطانی، مهدی غلامی، ریحانه فخرایی، پریسا قربانی، ستایش کرمیان، فرشته نوری
در ابتدای جلسه خانم نوری محورهای جلسهی امروز را دو موضوعِ برنامهریزی برای برگزاری کارگاه داستاننویسی، که پیشتر ایدهی آن توسط آقای احمدی مطرح شده بود، و برنامهریزی مقدماتی برای ترم آتی اعلام کردند. همچنین در ادامه خانم قربانی پیشنهاد بحث کوتاهی را پیرامون نشریهی کانون مطرح کردند.
در ابتدا به موضوع نشریه پرداخته شد. قرار شد که خانم نوری اختلال بهوجودآمده در ویراستاری را در روزهای آتی رفع کرده تا نشریه برای جشنوارهی نشریات آماده شود. آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه، دهم تیرماه اعلام شده است.
در مورد کارگاه داستان، آقای احمدی این موضوع را مطرح کردند که دو گزینه برای فضای برگزاری این کارگاه وجود دارد. اول اینکه این کارگاه در خارج از دانشگاه و در یک کافه کتاب برگزار شود و دوم اینکه کارگاه در داخل دانشگاه برگزار شود. با توجه به ضعفها و قوتهای هر کدام از این دو فضا که توسط اعضا بیان شد، قرار شد که این موضوع از جوانب مختلف بررسی شده و در نهایت تا دو هفتهی آینده یکی از این گزینهها عملی شود.
در مورد طرحریزی برنامهی ترم آتی کانون، خانم نوری مطرح کردند که این امر از دو جهت لازم است. اول اینکه بعد از همکاری نکردن معاونت فرهنگی در مورد فراهم کردن بودجهی لازم برای بزرگداشت فردوسی، معاونت از کانونها خواسته بود که تقویم و برآورد بودجهی لازم در طول یک ترم را در ابتدای ترم و در جلسهای مطرح کنند که مشکلات از این قبیل کاهش پیدا کند؛ از سوی دیگر لزوم این برنامهریزی به دلیل حساسیت محتوایی و مدیریتی حس میشود.
در ابتدای این بحث، خانم فخرایی پیشنهاد دادند که ابتدا در مورد قالب برنامهها بحث شود و سپس محتوای مناسب با توجه به تقویم ادبی در این قالبها قرار داده شود.
یکی از برنامهها برگزاری یک مسابقهی ادبی دانشجویی بود. اتفاق نظر اعضا بر این بود که فراخوان این مسابقهی شعر و داستان به صورت جدا داده شود زیرا امکان برگزاری یک اختتامیهی مناسب برای هر دو مسابقه وجود ندارد و اگر دو مسابقه وجود داشته باشد، لازم است که اختتامیهها جدا برگزار شوند.
بخش اعظم نگرانی اعضا در مورد جایزهی این این مسابقات بود. در این مورد، جدا از
مطرح کردن این موضوع با معاونت فرهنگی و درخواست اختصاص حداکثر بودجه به این
برنامه، پیشنهاد برگزاری کارگاههای ادبی و کتابفروشی داده شد.
برنامهی پیشنهادی دیگر که توسط آقای آقایی و احمدی داده شد، برگزاری بزرگداشت فردوسی بود. روز نکوداشت این شاعر اول بهمنماه است. همچنین برنامهی بزرگداشت سایه در اسفندماه در دستور کار کانون قرار دارد. مدیریت این برنامه به عهدهی آقای رضایی است.
بحث نهایی این جلسه، فرم نشستهای هفتگی کانون در ترم آتی بود. نظر اعضا این بود که لازم است در بحث محتوایی تغییر ایجاد شود اما افزایش زمان و تعداد جلسات از حوصلهی مخاطبان خارج است. البته در ادامه این بحث مطرح شد که با کاهش تعداد جلسات، حق انتخاب از مخاطب گرفته میشود تا در ازای آن تعداد شرکتکنندگان افزایش پیدا کند.
یک پیشنهاد در مورد فرم جلسات، برگزاری حلقههایی با موضوعات مختلف بود. برای مثال بررسی سبکها و مکاتب ادبی به عنوان یک موضوع پیشنهادی مطرح شد. آقای غلامی فرمودند با توجه به روند و جو جلسات شعر در دو ترمی که گذشت، لزوم برگزاری یک حلقهی نقد ادبی احساس میشود. همچنین آقای احمدی پیشنهاد دادند که این حلقهها به صورت یک هفته در میان در همان زمانِ جلسات داستانخوانی (یا شعرخوانی) برگزار شده و تولید محتوای هر جلسه در هر هفته به داوطلبان سپرده شود. این پیشنهاد موافقان و مخالفانی داشت.
جلساتِ کانون در تابستان بنا بر احساس نیاز برنامهریزی خواهند شد و لزومی به برگزاری جلسات هفتگی نیست.